Provinciale groendomeinen Regio Kempen - Groendomein De Averegten

Qui?
Provinciale groendomeinen Regio Kempen - Groendomein De Averegten
Boonmarkt
 
4a

2220
 
Heist-op-den-Berg

En bref

“Generatie Rookvrij” streeft naar een maatschappij waarin ieder kind rookvrij en gezond kan opgroeien. Als Provinciale instelling staan wij voor de volle 100% achter dit vooropgestelde ideaal. Kinderen en jongeren moeten immers kunnen opgroeien in rookvrije omgevingen. Daarom willen wij vanuit de Provinciale groendomeinen Regio Kempen drie extra rookvrije omgevingen creëren. Een plek waar kinderen en jongeren kunnen genieten van de natuur en beschermd worden tegen eventuele verleidingen om zelf te gaan roken.

Met het groendomein Hertberg hebben wij al reeds de eerste stap gezet om dit vooropgestelde ideaal te bereiken. Nu zijn onze overige drie groendomeinen aan de beurt! Graag creëren we ook van groendomein de Averegten, het Prinsenpark en de Hoge Mouw rookvrije omgevingen. Roken wordt niet meer beschouwd als ‘normaal’. Roken is zowel ongezond voor mens als natuur. We willen niet enkel voor kinderen en jongeren een veilige omgeving creëren, graag willen wij ook inzetten op bezoekers die al reeds roken. Wij hopen de bezoekers op te roepen om stil te staan bij hun rookverslaving. Een rookvrij terrein kan hiertoe bijdragen en stimuleert rokers eventueel om te stoppen. Hiernaast helpen rookvrije omgevingen ook mensen die willen stoppen om niet in de verleiding te komen en opnieuw te beginnen met roken.

Rookverbod in de natuurdomeinen tijdens de droge zomers is al vanzelfsprekend. Maar hiernaast willen we ook inzetten op sensibilisering om de natuur proper en vrij van zwerfvuil te houden, dit is inclusief sigarettenpeuken. Met de samenwerking met Generatie Rookvrij pakken we ook deze problemen aan.

Matériel de signalisation du Générations Sans Tabac pour les zones couvertes par la loi du 2009

Matériel de signalisation du Générations Sans Tabac pour les zones couvertes par la loi du 2009

À partir du 31 décembre 2024, en raison d'une récente modification législative, il ne sera plus possible de fumer ou de vapoter dans certains lieux où se trouvent des enfants et des jeunes. Le matériel de signalisation Générations Sans Tabac est autorisé dans les zones où il est légalement interdit de fumer, conformément à la nouvelle législation (qui entrera en vigueur le 31/12/2024) et à la politique du SPF Santé Publique, à condition qu'il comporte une référence à la loi.