Basisschool de Zonnetuin

Qui?
Basisschool de Zonnetuin
Beeweg
 
32

8310
 
Brugge

En bref

De Vrije Basisscholen Mariawende zetten de schouders onder het project Generatie Rookvrij, dit door onder andere de schoolomgevingen volledig rookvrij te maken.

Generatie Rookvrij is een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Kinderen hebben het recht om rookvrij op te groeien. Generatie Rookvrij wil ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm.

“We willen leerlingen beschermen tegen tabaksrook en tabaksproducten.”

“We helpen mee aan het denormaliseren van roken in het bijzijn van kinderen en jongeren.”

“We streven naar een omgeving waarin niet roken de norm is.”

“We willen ervoor zorgen dat kinderen en jongeren zo weinig mogelijk in contact komen met tabaksproducten en vragen dat rokers niet roken in het zicht of het bijzijn van kinderen en jongeren.”

Vrijdag 31 mei 2024, naar aanleiding van Wereld Anti-Tabaksdag, is het startschot om alle schoolomgevingen van de scholengroep SKOBO rookvrij te maken.
De rookvrije omgevingen worden aangeduid met signalisatieborden aan de in- en uitgangen van de scholen en door rookvrije perimeters van 10 meter.