Wezemaal: Kinderen spelen voortaan in zelf ontworpen speeltuin

Wezemaal: Kinderen spelen voortaan in zelf ontworpen speeltuin

28 February 2023

Kinderen uit de buurt van Middelberghof in Wezemaal hebben samen met een delegatie van het college en van de kindergemeenteraad speeltuin ‘het Uiltje’ officieel geopend. Na een participatietraject waarbij de kinderen de inrichting van hun speeltuin kozen, is ‘het Uiltje’ nu helemaal klaar om in te spelen. Dat werd gevierd met een snoeptafel en de onthulling van een speciaal bord.

In mei 2022 ontvingen de kinderen uit de buurt van Middelberghof in Wezemaal een kaartje in de bus. Daarop stond de vraag om een tekening te maken van hun dromen voor speeltuin ‘het Uiltje’. Er kwamen zowel online als in de brievenbus op het terrein leuke ideeën en tekeningen tot bij de jeugddienst van gemeente Rotselaar. Elk idee dat minimaal vijf keer werd getekend of geschreven kwam terecht in het ontwerp.Uiteindelijk kwamen er twee voorstellen naar boven. “Het werd uiteindelijk een ontwerp op basis van duurzame houtsoorten van lokale oorsprong. Met als speeltoestellen: een klim- en apenparcours, schommels, schuif-af, open ruimte om te voetballen met goals, een grote picknicktafel en een talud (natuurlijke verhoging)”, weet jeugdschepen Nele Demuynck (CD&V). De toestellen werden begin 2023 geplaatst en nu is ook het gras voldoende sterk bevonden. Voor het totale project investeerde Rotselaar 30.000 euro.

Er werd eveneens een bord onthuld met de tekst ‘De kinderen van de buurt maakten samen met de gemeente van deze speeltuin een leuke plek’. Ook de kindergemeenteraad kwam het eindresultaat graag bewonderen. Die maakte ook van de gelegenheid gebruik om een bord van ‘Generatie Rookvrij’ te onthullen aan ‘het Uiltje’. Daarmee willen de kinderen de speelterreintjes graag zoveel mogelijk rookvrij zien in de toekomst.

Bron: Het Laatste Nieuws.