Odisee Hogeschool

Qui?
Odisee Hogeschool
Gebr. De Smetstraat
 
1

9000
 
Gent

En bref

Eerste hogeschool in Vlaanderen die samenwerkt met Generatie Rookvrij

Op maandag 20 september gaat het eerste rookvrije academiejaar van start op alle Odisee-campussen, dus ook op de Technologiecampus in Gent. Algemeen directeur Ann Verreth tekende het Generatie-Rookvrij-charter en positioneerde zich op die manier als de eerste Generatie Rookvrij-hogeschool in Vlaanderen. Met deze actie creëren Generatie Rookvrij en de Odisee hogeschool samen een krachtig en duurzaam partnerschap.

Generatie Rookvrij is een organisatie die bouwt aan een toekomst waarbij elk kind rookvrij kan opgroeien. Rookvrije omgevingen opzetten, waartoe de Odisee-campussen nu behoren, is één van de pijlers van de organisatie.

De rookvrije start van het academiejaar is de eerste van een reeks stappen waarmee de hogeschool gaat voor volledig rookvrije campussen. “Sigaretten en andere rookwaren laten we er niet meer toe. We plaatsen nog gedurende één jaar een rookpunt aan de rand van het terrein op de campussen Gent, Brussel, Schaarbeek & Aalst. Na afloop van het overgangsjaar halen we ze ook weg. De campussen in Dilbeek en Sint-Niklaas zijn al langer volledig rookvrij”, zegt Ann Verreth, algemeen directeur bij Odisee hogeschool.

Sylvie De Muynck, campusbeheerder en initiatiefnemer op de Technologiecampus Gent: “Ik vind dit echt een enorm mooie stap voor onze hogeschool. We positioneren onszelf nu nog meer als een hogeschool waar gezond en duurzaam leven in een stimulerende omgeving centraal staan. Hier in Gent hebben we al een erg mooie en groene campus. Sigarettenrook en peuken op de grond horen daar niet bij.” KU Leuven onderschrijft via zijn aanwezigheid op de Technologiecampus in Gent eveneens het Generatie-Rookvrij-charter.

Odisee onderneemt als Generatie Rookvrij-partner heel wat sensibiliseringsacties. Zo komen er onder andere borden in de buitenlucht, affiches, visuals op de digitale schermen, vlaggen,… Daarnaast zet de hogeschool een rookstoptraject op voor alle medewerkers. Ook de dienst studentenvoorzieningen zorgt voor allerlei acties die studenten aanmoedigen om roken links te laten liggen.